Posted on

Varför inte satsa på hemstädning? 

Du kommer trött hem efter en arbetsvecka, barnen har hämtats på förskolan och vill hitta på något roligt i helgen, men du måste städa. Det har du inte hunnit på hela veckan och nu ligger det leksaker och barnkläder överallt. Innan du ska sätta igång går du in på Facebook och Instagram, där ser du vänner som uppdaterat att de ska på en skön spaweekend, det finns bilder på nystädade hem och nybakade bullar. Du suckar och undrar hur de orkar, för att sedan hamna på en sida som gör reklam för hemstädning. Du läser noga igenom vad de erbjuder och vad det kostar, räknar och räknar. Till slut kommer du fram till att du skulle ha råd med det, och få mer tid över till barnen och vänner. Innan du bestämmer dig ringer du runt och frågar vad de olika företagen erbjuder. 

Vad brukar ingå i en hemstädning? 

Du kan själv välja mellan att få städat varje vecka, varannan vecka eller en storstädning en gång i månaden. Städföretagen erbjuder alltid dammsugning och blöttorkning av golv. I köket görs spisen och ventilen ren, alla skåpsluckor torkas av både inuti och utanför. Kyl och frys torkas också av både utanför och inuti. Diskbänken och kaklet rengörs, de tömmer skräppåsarna och torkar rent i skåpet.  

Städfirma och dammsugning

Badrum 

I badrummet görs badkaret eller duschen rent, likaså toaletten, spegeln och handfatet. Kaklet torkas även det av och golvet rengörs. 

Andra utrymmen 

I sovrum, vardagsrum och hall torrdammas det, dammsugs och golven våttorkas. Fönster putsats av vissa företag, medan andra tar extra betalt för det. Om du vill ha hjälp att få rent i diskmaskinen och tvättmaskinen brukar det gå bra mot tillägg, och vissa företag kan till och med hjälpa till med tvätten.