Posted on

Hur många personer behövs som flytthjälp? 

Att avgöra hur många personer som behövs för att utföra en flytt kan vara lite klurigt. Förvisso är fler händer alltid bättre än få men för många personer kan vara opraktiskt då man lätt springer in i varandra. Lagom är bäst och för att uppskatta vad lagom är angående hur många personer som behövs som hjälp för din flytt behöver du ta ett antal saker i åtanke. 

Faktorer som påverkar antalet personer som behövs för flytten 

Det är flertal faktorer som påverkar hur många personer som är lämpliga att ta hjälp av in

Flyttfirma med flyttlastbil

för flytten. Om du anlitar en flyttfirma behöver du inte oroa dig för hur många personer som behöver hjälpa till som packningshjälp i lysekil, det kan flyttfirman räkna ut själva. Om du däremot planerar att flytta själv behöver du se över vilka förutsättningar du har och vad som är det optimala antalet flytthjälpare. 

Vilken tidsram har du? 

Hur snabbt flytten måste utföras speglar hur många personer som behövs för att utföra flytten. Med en väldigt pressad tidsram måste flytten gå snabbt och då kan det vara bättre att ta hjälp av flera personer under dagen och kanske till och med hyra flera flyttbilar för att effektivisera flytten. 

Typ av flyttbil 

Storleken på din flyttbil kan direkt påverka hur många personer som lämpligen bör hjälpa till under flytten. Om du hyr en stor flyttbil där hela ditt bohag får plats behöver du inte nödvändigtvis en massa personer som hjälper dig med flytten. Om du har en mindre flyttbil kanske det kan löna sig att hyra en till flyttbil eller ett släp och ta hjälp av flera personer. Dela upp dina familjemedlemmar eller vänner i team och låt dem sköta olika delar av flytten. Ett team kanske packar upp saker i den ny bostaden medan det andra teamet åker tillbaka för att hämta det andra lasset. Det kan effektivisera flytten något enormt. 

Hur stort bohag? 

Mängden ägodelar och antalet möbler påverkar hur påfrestande flytten blir att utföra. Rent fysiskt kan det vara tufft att flytta ett stort hushåll på ett fåtal personer. Kanske behöver flyttarna lite avlastning och då kan det vara lämpligt att be någon extra person om hjälp. För mindre flyttar är det å andra sidan inte lika nödvändigt att ha många personer till handa på plats. 

Typ av möbler och ägodelar 

Om du äger många otympliga, tunga och svårflyttade ägodelar och möbler försvårar det hela flytten och fler flytthjälpare är att föredra. Om du däremot bara har flyttkartonger är det onödigt med många hjälpare och det kan räcka med att be ett par vänner om hjälp.