Posted on

Parkettgolv ökar bostadens värde

Slipa golvDet finns olika sätt att öka en bostads värde och ett sätt är att lägga parkettgolv och ordna golvslipning parkett nästa gång det är dags att rusta upp golvet. Ett befintligt parkettgolv kan även renoveras så att man slipper lägga pengar på ett helt nytt samtidigt som originalgolvet i bostaden bevaras. Parkett lämpar sig både i nya och äldre bostäder och ger ett lyxigt utseende till bostaden.

Välj rätt golv till bostaden

Att välja golv i samband med en renovering kan vara en svår uppgift. Det finns ju så många olika! Ens budget väger dock ofta tungt när det kommer till val av golv, men ens preferenser likaså. Att hitta den där perfekta balansen mellan vad ens budget klarar av och vad man faktiskt tycker om, är det som är viktigast. Det är nämligen viktigt att trivas med sitt golv då det trots allt är en väldigt stor yta av bostaden och som man lägger väldigt mycket märke till jämfört med exempelvis taket. För att lättare komma fram till vad man vill ha, kan man därför:

  • Göra en budget.

Att ta reda på hur mycket pengar golvet får kosta är viktigt då priset varierar kraftigt. Glöm inte att ta med pris både för material och golvläggare.

  • Bestämma vilka material man gillar.

Golv finns i många olika material. Vilket gillar du bäst? Utgå ifrån vad du attraheras av mest.

I vissa fall finns behov när det kommer till golvets funktion. Kanske vill man att golvet ska vara lättskött, slitstarkt eller mjukt och mysigt. Det finns ett golv för alla smaker. När man tagit reda på ovanstående punkter är det bara att försöka hitta ett golv som matchar alla punkter så bra som möjligt. Man kan med fördel besöka en butik som säljer golv och få tips och information om olika typer av golv. Besök gärna olika butiker för att dels få tillgång till ett större utbud och dels kunna jämföra priserna.

Varför välja parkett?

Parkettgolv hör till de där lite dyrare golven, men som av just den anledningen även tillför ett högre värde till bostaden. I mäklarannonser framhävs ofta parkettgolv som något bra då det anses vara mer lyxigt. Parkettgolv har fördelen att det är slitstarkt samtidigt som parkett av god kvalitet faktiskt kan slipas och renoveras ett par gånger. Dessutom kan delar av parketten bytas ut om de går sönder och man slipper därför byta hela golvet när en liten yta gått sönder som man måste med exempelvis plastmattor. Att välja parkett är därför ett bra val för den som vill investera i sin bostad.